El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha dictat una sentència en la qual es considera que la prestació de maternitat està exempta de tributar en l’IRPF com a rendiment del treball. Es tracta de la primera sentència en aquest sentit i, en conseqüència, no crea jurisprudència però, de totes maneres, obre la porta a altres contribuents a sol·licitar la devolució de les quanties tributades per aquest concepte.

El procés, que caldrà avaluar en cada cas, caldrà tramitar-lo per la via administrativa i, en esgotar-la, si fós el cas, per la via judicial. Cal tenir en compte que, els imprts tributats amb anterioritat al 2012 estaran prescrits.

Recomanem vivament la revisió de la majoria de casos perquè considerem que la devolució d’aquestes quantitats està supeditada al fet de mantenir obert l’expedient en via administrativa. És a dir, en un futur, podríem trobar-nos en la situació que només tindran dret a accedir a la devolució aquelles persones que hagin iniciat aquest procediment.

De fet, l’Agència Tributària ha indicat que la interpretació de la llei seguirà sent la mateixa. En conseqüència, les perceptores d’aquesta prestació l’hauran de seguir declarant als seus impostos sobre la renda i, més endavant, en cas que sigui oportú, sol·licitar la devolució d’aquest ingrés indegut.

Per tant, recomanem a totes aquelles persones que han tributat per aquest concepte en renda a partir de 2012 que es posin en contacte amb nosaltres per avaluar la conveniència d’iniciar la via administrativa.

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.