A partir del proper dia 12 de maig de 2019  l’empresa queda obligada a registrar la jornada de tota la plantilla, tant els contractes a temps parcial (d’obligat compliment fins la data), com els contractes a jornada complerta.

Les empreses hauran de fer un registre  diari de la jornada de tots els seus treballadors (fixes, temporals, a temps parcial o jornada complerta), on conclouran l’hora concreta d’inici i de finalització de la jornada.

L’organització i documentació  d’aquest registre s’ha de dur a terme mitjançant la negociació  col·lectiva o acords d’empresa o, en el seu defecte, decisió  de l’empresari prèvia consulta amb els representants legals dels treballadors en l’empresa.

S’estableix l’obligatorietat de conservar els registres de jornada durant un termini mínim de quatre anys, els quals hauran de romandre a disposició de les persones treballadores, dels seus representants així com de la Inspecció de Treball.

 

L’incompliment de l’obligació del registre podrà suposar una infracció greu tipificada amb una multa per importe d’entre 756 € i 6.250 €.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.